HOME
BESTEL DOGTAG
PRIJSLIJST DOGTAGS
OUTDOOR UITRUSTING
TENTVERHUUR
VERHUUR OUTDOOR UITRUSTING
KANOVERHUUR
LINKS

 

 

LEGER RUGZAKKEN BERGHAUS VULCAN 

 

Zowel te koop als te huur

 

De Berghaus Vulcan was jjarenlang de standaard voor o.a. het korps Mariniers. Met zijn 80+10+10liter en zijn oerdegelijke kwaliteit uitermate geschikt voor elke backpacker, hiker of wandelaar. Door het unieke Cyclops 2 systeem zeer confortabel te dragen.De afritsbare daypacks (zijvakken met elk 10liter inhoud) zijn afzonderlijk als kleine rugzak te gebruiken.

 

Prijzen:

Omdat de rugzakken gebruikt zijn, zit er van alles tussen. Sommige zijn redelijk nieuw en zonder gebreken. Voor andere is naald en draad nodig of ontbreken bijvoorbeeld de daypacks, maar daar is dan de prijs ook naar. De prijzen variëren hierdoor van €25,- tot €100,-  Dus voor elke beurs hebben wij een oplossing.

 

Maten:

Het draagsysteem Cyclops 2 heeft een vaste rugmaat, welke afhankelijk is van de lengte van de rug. De rug wordt gemeten over de ruggengraat vanaf de bovenzijde van de heupen tot aan de 7e nekwervel. Dat is het duidelijk voelbare botje op de grens van nek naar rug.

maat 1: ruglengte van 33 tot 40cm (ongeveer lichaamslengte 150-165cm)

maat 2: ruglengte van 38 tot 45cm (ongeveer lichaamslengte 160-175cm)

maat 3: ruglengte van 33 tot 50cm (ongeveer lichaamslengte 170-190cm)

maat 4: ruglengte van 48 tot 55cm (ongeveer lichaamslengte 180-200cm)

 

Overigens is de maat ook zeer sterk afhankelijk van de lichaamsbouw. 

De inhoud van de tas is voor alle maten gelijk  

In de praktijk zijn bij defensie de maten 1 en 4 nooit in gebruik geweest, waardoor wij deze vrijwel nooit op voorraad hebben. Voor echt grote personen adviseren wij daarom vaak de Lowe Alpine Saracen.

 

RUGZAKKEN LOWE ALPINE SARACEN. 

De Berghaus is bij Defensie inmiddels vervangen door de Lowe Alpine Saracen. Deze rugzak is aanzienlijk groter (120 tot 130 liter) en heeft een verstelbare ruglengte. In de praktijk blijkt deze rugzak vooral geschikt voor grote personen. Voor kleinere mensen is de rugzak te hoog, waardoor deze tijdens het lopen topzwaar en dus  instabiel wordt. Voor grotere mensen geldt dit niet, en is deze rugzak de ideale backpack, die behalve onverwoestbaar ook onvoorstelbaar groot is.  

 

De Saracen is er in groen en in Woodland. De Woodland uitvoering is aangepast aan de wensen van Defensie, zodat er kleine verschillend zijn met de groene uitvoering. In de Woodland Saracen is een vak voor een drinkzak ingebouwd inclusief gat voor de bijbehorende slang. Ook zijn de modulaire tasjes van onder andere het gevechtsvest (OPS-vest) van Defensie te monteren door het Molle systeem op de achterzijde van de rugzak. Tenslotte is de scheiding tussen het hoofdcompartiment en het ondercompartiment uitgevoerd door een diafragmasysteem in plaats van de losse flap met riempjes. 

Overigens worden de huidige rugzakken van Defensie niet meer gemaakt door Lowe Alpine, maar door Arwy. Op zich is de Arwy zeker geen slechte tas, maar toch zijn er een paar verschillen in kwaliteit. Duidelijk zichtbaar is de minder strak gestikte heupgordel en het leren verdeelstuk van de schouderbanden. Verder verkleurt hij nog sneller dan de Lowe Alpine. De waterdichte laag aan de binnenzijde van de stof is dikker en dus stugger. De echte Lowe Alpine is herkenbaar aan het merk op de drukknoopjes aan de bovenzijde van het aluminium frame.

 

Ook de Lowe Alpine is bij ons te koop en te huur

 

 

 

Stuur ons een mail voor meer informatie: info@antag.nl

Antag
Wieling 29

3371PB Hardinxveld-Giessendam
Tel. 0184-630437
 Fax 0184-616471
info@antag.nl

KvK 24344526 R'dam

BTW 180384612B01

Gironummer 95 11 937